in

WTCC 2015 – Slovakia Highlights

Er lijkt iets niet goed te zijn met de Chevrolet Cruze van Tom Coronel, de Nederlander heeft grote problemen om zijn setup in orde te krijgen en dat resulteert in moeizame raceweekenden. Opvallend genoeg hebben collega Chevrolet-coureurs dit niet, Valente en Chilton kwalificeerde zich allebei in de top 10 op de Slovakiaring. Tom Coronel kwam echter niet verder als een 15e startplaats voor race 11 en 12 van het WTCC-seizoen.

Lada-rijders Catsburg en van Lagen kwalificeerde zich ook in de top 10, Catsburg als 5e en van Lagen als 10e. Laatstgenoemde mocht daardoor tijdens race twee vanaf pole position vertrekken en stiekem hopen op een podiumresultaat.

Zoals gebruikelijk domineerden de Citroën-rijders de gang van zaken in de eerste race op de Slovakiaring. Yvan Muller verzilverde zijn pole position in een vierde overwinning van het seizoen en hield teamgenoten López en Loeb achter zich. Tom Coronel is de enige Nederlander die punten pakte met een negende plaats. De Nederlandse Lada-rijders stonden er goed voor maar van Lagen had een bijzonder slechte start en viel ver terug, waarna hij de pits opzocht om de auto te sparen voor race twee. Catsburg verloor maar liefst tien plaatsen en eindigde de eerste race als vijftiende.

De tweede race op de Slovakiaring viel ook ten prooi aan het oppermachtige Citroën, Sébastien Loeb stuurde zijn C-Elysées als eerste over de streep voor teamgenoten López en Muller. Jaap van Lagen was zijn pole position al voor de eerste bocht kwijt, maar wist de schade beperkt te houden en als zesde over de streep te komen. Tom Coronel weet de DHL-ROAL-Chevrolet als tiende te klasseren en pakt het laatste puntje, uiteraard is hij hiermee niet tevreden want er zijn nog steeds grote problemen met de setup. Nick Catsburg kon zijn goede kwalificatie niet bekronen met punten, in de tweede race moest hij voortijdig de pits opzoeken.

Video: WTCC 2015 – Slovakia Highlights

Race highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Walter Röhrl crasht met 918 Spyder

Walter Röhrl crasht met 918 Spyder

Only in Japan: Mercedes SLS AMG Neon

Only in Japan: Mercedes SLS AMG Neon