in

WTCC 2015 – Tom Coronel furieus in Vila Real

Op het nieuwe stratencircuit ‘Vila Real’ in Portugal werden races 15 en 16 van het seizoen verreden. In de kwalificatie is het López die de pole position verovert voor Sebastien Loeb, maar de meest aandacht gaat uit naar Tom Coronel. De Nederlander was op jacht naar een top 12 klassering toen hij werd opgehouden door de Chinees Ma, hierdoor kwam Coronel niet verder dan de vijftiende positie en was furieus op Ma zoals je in de video kunnen zien. De Nederlandse Lada-rijders Catsburg en Van Lagen kwalificeren zich als zevende en achtste.

De eerste race was een saaie optocht met weinig inhaalacties, López won de race voor teamgenoot Loeb en daarachter finishte een trio Honda-coureurs; Michelisz, Tarquini en Monteiro. Coronel wist drie plekken te winnen maar een twaalfde plek is helaas nog steeds buiten de punten, van Lagen en Castburg scoren wel punten door als achtste en negende te finishen.

De tweede race van het weekend wordt er eveneens weinig ingehaald, maar doordat er veel crashes plaatsvinden wordt het veld nogal door elkaar geschud. Bij de start rijden Catsburg en van Lagen de Honda van Monteiro klem waardoor die hard in de muur eindigt, ook van Lagen kan niet verder. Na de herstart proberen Michelisz en Loeb de Lada van Nick Catsburg te passeren en gaan ze drie breed over de baan. Alleen Michelisz kan de bocht halen, Loeb eindigt in de bandenstapel en Catsburg moet via de uitloopstrook terug de baan op. Twee ronden later is het Catsburg die hard de vangrail in knalt en de baan bezaait met brokstukken waarop de wedstrijdleiding besluit de race te stoppen.

Omdat bij een rode vlag de uitslag van een ronde eerder als eindresultaat geldt, eindigt Catsburg toch nog in de punten met een zesde plaats. Ma wint de race voor Muller en Tarquini, Tom Coronel finisht als elfde.

Video: Vila Real Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jaguar Project 7 Review

Jaguar Project 7 Review

1969 Ferrari 312P op Monza

1969 Ferrari 312P op Monza