in

WTCC 2016 – France Highlights

Als je van tevoren tegen Tom Coronel had gezegd dat hij zich als vierde zou kwalificeren voor race 2 van het WTTC in Frankrijk dan had hij je voor gek verklaard. Nicky Catsburg kwalificeerde zich met de Lada Vesta op plek vijf voor race 2 en dus stonden de Nederlanders er zeer goed voor om punten te pakken op Paul Ricard.

Vanaf dit seizoen wordt reversed grid toegepast op de eerste race en niet meer op de tweede race, dat betekende dat Coronel als zevende moest starten voor race 1 en Catsburg als zesde. De twee Nederlanders waren heel de eerste race met elkaar in gevecht om de zevende plek en waar twee honden vechten om één been gaat de derde ermee heen. Volvo-rijder Thed Björk profiteerde van het gevecht en passeerde de Nederlanders in één actie waardoor Catsburg als achtste finishte en Coronel als negende. De race werd gewonnen door nieuwbakken Honda-coureur Rob Huff, voor Mehdi Bennani in de Citroën C-Elysée en Norbert Michelisz in eveneens een Honda Civic. De fabriekscoureurs van Citroën moesten het seizoen met 80 kg strafgewicht starten en hadden daar duidelijk last van. De dominantie lijkt wat minder en dat is alleen maar goed voor het WTCC.

De tweede race had Coronel echt kans op een mooie klassering, maar de Chevrolet-coureur verneukte zijn start compleet. Hij valt terug tot de ver achterin het veld en komt uiteindelijk als elfde over de streep. Een klein lichtpuntje, de Chevrolet-RML Cruze TC1 lijkt stukken beter dan vorig jaar en dus komen er vast nog meer kansen voor Coronel.
Regerend kampioen José María Lópe won de race in zijn Citroën maar werd flink op de hielen gezeten door Tiago Monteiro in de Honda, slecht 0,2 seconden voorsprong had de Argentijn. Michelisz eindigde wederom als derde en Nicky Catsburg stuurde zijn Lada naar de vijfde plek.

Video: WTCC 2016 – France Highlights

WTCC Race 2 highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Best Ferrari Moments

Fifth Gear – Best Ferrari Moments

Nissan Skyline GT-R R34 Crash Nordschleife

Nissan Skyline R34 GT-T ziet Nordschleife vangrail van dichtbij