in

WTCC 2016 – Motegi Highlights

In zijn tweede thuisland kon Tom Coronel geen potten breken. In de tweede vrije training draaide hij de motor van zijn ROAL-Chevrolet in de vernieling waardoor deze gewisseld moest worden. Het gevolg was twee maal een 19e startplek op het circuit van Motegi in Japan.

In de eerste race op Motegi wist Honda het volledige podium in beslag te nemen. De Hongaar Norbert Michelisz ging van start tot finish aan de leiding voor teamgenoten Huff en Monteiro. De Citroën’s van López en Muller kwamen als vierde en vijfde over de streep en Catsburg eindigde als zevende met de Lada. Tom Coronel kwam als twaalfde aan de finish.

De tweede race viel ten prooi aan de Citroën-coureurs, Yvan Muller kwam voor het eerst dit seizoen als winnaar over de eindstreep en teamgenoot López als tweede. De Argentijn stelde daarmee zijn derde WTCC-titel op rij veilig. Achter de beide Citroëns kwam Tiago Monteiro in de Honda als derde over de streep. Voor de Nederlanders waren er geen punten, Nicky Catsburg werd 11e en Tom Coronel kwam niet verder dan 14e.

Video: WTCC 2016 – Motegi Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top 5 Mazda MX-5 Cup finisht binnen 0,1 sec

Top 5 Mazda MX-5 Cup finisht binnen 0,1 sec

Dodge Viper ACR Review

Chris Harris test de Dodge Viper ACR!