in

WTCC 2016 – Tom Coronel wint in Marokko!

Het nieuwe stratencircuit in het hoteldistrict van Marrakech bleek een goede plek voor Tom Coronel te zijn. De Nederlander startte vanaf de vierde plaats op de grid voor de eerste WTCC-race van het weekend en stuurde zijn Chevrolet Cruze naar een overwinning! Het was zijn vijfde overwinning in het World Touring Car Championship, zijn laatste zege dateerde van Japan 2013.

Met zijn Chevrolet reed Coronel al de snelste tijd in de tweede vrije training wat dus goede vooruitzichten bood voor de rest van het weekend. In de daaropvolgende kwalificatie ging het vanwege remproblemen iets minder en zakte de ROAL Motorsport-coureur naar de zevende stek. Dat betekende de vierde plaats op de reversed grid voor de eerste race van het weekend en dankzij een goede start dook Corosnel als derde de eerste bocht in. Toen Valente vervolgens Thompson eraf beukte wist Tom weer een plekje te stijgen en omdat Valente voor zijn actie een drive-through kreeg kwam de leidende positie in handen van de 44-jarige Nederlander. Coronel maakte vervolgens geen fouten, hield de aandringende Lopez en Muller achter zich en scoorde zo een prachtige overwinning.

De tweede race van het weekend was een drama voor Coronel, de auto stond nog afgesteld voor droog weer en op een compleet natte baan werkt dat natuurlijk niet. De achterkant wilde constant de voorkant inhalen en de Chevrolet was nauwelijks te handhaven op regenbanden. Coronel deed het daarom rustig aan en spaarde de Chevrolet voor de volgende race, over drie weken op de Nordschleife!

Video: Tom Coronel wint in Marokko!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

LMP1 vs GTE - Eau Rouge Raidillon Comparison

LMP1 vs LM GTE – Eau Rouge Raidillon

FIA WEC 2016 - Audi wint spektakelstuk op Spa-Francorchamps

FIA WEC 2016 – Audi wint spektakelstuk op Spa-Francorchamps