in

WTCC 2014 – Hongarije Highlights

Nadat Tom Coronel de WTCC races op Paul Ricard moest missen vanwege de schade aan zijn Chevrolet Cruze stond hij in Hongarije gewoon weer op de grid. Het team werkte tot en met vrijdagochtend aan de auto om de opnieuw opgebouwde Cruze af te stellen, te bestickeren en weer in raceconditie te krijgen. Vlak voor de eerste vrije training was de auto gereed en kon Tom Coronel de auto uitgebreid testen.

Met een achtste plaats voor de eerste race en een derde plaats voor race nummer twee zat de Nederlander redelijk goed bij, aangezien zijn auto nog niet helemaal perfect aanvoelde. Tijdens de eerste race over 14 ronden handhaafde Coronel zijn achtste positie terwijl de race gewonnen werd door wederom een Citroen, Yvan Muller. Op de tweede plek finishte Jose Maria Lopez in eveneens een Citroen en als derde kwam Tiago Monteiro over de streep in zijn Honda Civic.

De tweede race maakte Tom kans op een beker, als hij zijn derde plek vast kon houden. Met de nodige wielspin kwam Coronel van zijn plek en moest Monteiro, die een wereldstart had, voor zich laten. Hierdoor belandde hij op plek vier met in zijn rug de hete adem van Yvan Muller. Veertien ronden lang zocht de Fransman naar een gaatje maar vond die niet. Hij liet Coronel leven die zo een mooi resultaat behaalde, achter racewinnaar Gianni Morbidelli, Tiago Monteiro en Hugo Valente.

Hieronder zie je highlights van de races en van Tom Coronel.

Video: Hongarije 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Het in- en uitstappen van een Lotus Exige S is een hel

Het in- en uitstappen van een Lotus Exige S is een hel

Volvo Trucker redt leven met noodstop

Volvo Trucker redt leven met noodstop