in

WTCC 2014 – Moscow Highlights

Na de vrije trainingen leek het erop dat Tom Coronel in de kwalificatie voor een top 5 tijd kon gaan, maar op het moment suprême ging het mis voor de Nederlander. “Het zat er makkelijk in, maar in mijn snelle ronde ging ik er in de eerste bocht vanaf en in de tweede bocht nog een keer.” Weg goed resultaat en twee keer starten vanaf P13.

De auto’s van Citroën zijn nog steeds oppermachtig in het WTCC, maar toch is het verschil met de Honda’s en Chevrolet’s niet meer zo groot als voorheen. Dit is mede te danken aan het strafgewicht maar ook aan de ontwikkeling van de andere auto’s. Niettemin wist José-María López zijn Citroën C-Elysee naar een strakke start-finish zege te rijden. Bij de start kreeg hij nog wat druk van Tarquini maar na één ronde is het gat al opgelopen naar 0,9 seconden, daarachter volgen Loeb, Monteiro, Muller, Chilton, Michelisz, Ma, Bennani en Coronel die al 10e is. Voorin veranderd er weinig, Muller, Chilton en Ma weten Tiago Monteiro te passeren en Coronel weet zich op te werken naar de achtste plek.

De tweede race vertrekt Coronel wederom van P13, maar dankzij een geweldige inhaalrace komt hij als vierde over streep! Uiteindelijk kon de Roal-Motorsport coureur niet meer dan dik tevreden zijn met het resultaat, maar er had meer ingezeten als hij geen fout had gemaakt in de kwalificatie. Het goede nieuws is dat er een extra set banden over is en die kan hij goed gebruiken tijdens de volgende race op Spa-Francorchamps.

De tweede WTCC-race op Moscow Raceway werd eveneens gewonnen door een Citroën coureur, maar niet Lopez, Loeb of Muller. Nee, het was debutant Ma Qing Hua die slechts vier raceweekenden rijdt voor Citroën. De Chinees won voor Muller, Bennani, Coronel, Loeb en Chilton. In het kampioenschap gaat Lopez aan de leiding met 209 punten, voor Muller met 168 en Loeb met 161.

Video: WTCC – Moscow 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volkswagen Golf R400 Gespot

Volkswagen Golf R400 Gespot

Deze Nissan Silvia is echt te laag

Deze Nissan Silvia is echt te laag