in

WTCC test op de Nordschleife

Op 16 mei 2015 keert het World Touring Car Championship terug naar de Nürburgring Nordschleife. In het voorprogramma van de legendarische 24 uurs wedstrijd zal het WTCC een race rijden over vijf of zes ronden. Om alvast kennis te maken met het beruchte circuit stond er vandaag een officiële testdag gepland voor de WTCC-coureurs.

Het geluid van hoogtoerige, viercilinder turbomotoren galmde al vroeg in de ochtend door de Eifel. Citroën ging direct de baan op en niet veel later volgden de Honda’s van Tarquini en Monteiro. Speciaal voor deze race heeft “Ring Queen” Sabine Schmitz een zitje gekregen in een Chevrolet-auto en ook zij was aanwezig bij deze test. Tom Coronel kon niet testen op de Nordschleife omdat zijn auto nog gerepareerd wordt na de crashes in Marokko.

Jose-Maria Lopez was het snelste met een tijd van 8:38.027, ruim 2 seconde sneller dan Loeb en 3 seconden sneller dan Ma Qing-Hua. Gabriele Tarquini werd vierde in zijn Honda, voor Yvan Muller in de vierde Citroen en de Chevrolet’s van Hugo Valente en Tom Chilton. James Thompson was de beste van de Lada’s als negende, 11 seconden langzamer dan de snelste tijd. Sabine Schmitz werd dertiende tijdens haar debuut in de Chevrolet TC1-auto.

De eerste beelden van de WTCC-test op de Nordschleife zie je in onderstaande video.

Foto via: Bridgetogantry

Video: WTCC test op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Googly Eyes maken een racehelm nog vetter!

Googly Eyes maken een racehelm nog vetter!

Petrolicious - Facel Vega II

Petrolicious – Facel Vega II