in

WTCC 2015 – Slecht weekend voor Coronel in Marrakech

Het tweede raceweekend van het World Touring Car Championship werd verreden op het stratencircuit in Marrakech. Geen baan waar Tom Coronel goede herinneringen aan heeft maar dit jaar lagen er kansen op een goede klassering dankzij een tweede en zesde startpositie.

Helaas voor Coronel eindigde beide races al in de eerste ronde. In de eerste race werd hij geëlimineerd door zijn teamgenoot, Tom Chilton, die zich verremde bij een opportunistische inhaalmanoeuvre en Coronel gebruikte als stootblok. Gevolg, een kromme ophanging en einde race. De eerste vijf posities in de einduitslag werden door Citroën ingenomen, regerend kampioen Lopez won de race voor Ma Qing, Loeb, Bennani en Muller.

De tweede race mocht Coronel vanaf de eerste startrij vertrekken en dus hopen op een podium klassering. Bij de start verloor de Nederlander direct twee plekken waarna Norbert Michelisz op zijn bumper zat. Nog voor de eerste bocht duwde Michelisz de gele DHL-auto in de muur waardoor Coronel, net als vorig jaar, veel schade opliep. Ook nu werd het podium gevuld met drie Citroën-rijders, Muller won voor Loeb en Lopez.

Coronel staat na vier races nog steeds op nul punten, er zal snel iets moeten veranderen wil het seizoen van de Nederlander niet in duigen vallen.

Video: WTCC Highlights Marrakech

Kwalificatie highlights

Race Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Oude man rijdt met pijp dwars door z'n auto

Oude man rijdt met pijp dwars door z’n auto

IndyCar 2015 - Scott Dixon wint in Long Beach

IndyCar 2015 – Scott Dixon wint in Long Beach