in

WTCC 2014 – Veel regen en Aquaplaning in Slowakije

Het weekend op de Slovakiaring begon zonnig, tijdens de vrije trainingen en kwalificatie scheen er een prachtig zonnetje. Debutant op dit circuit, José-Maria López, pakte pole position met een tijd van 2:03,912 waarmee hij zijn Citroën-teamgenoot Sébastien Loeb 0,372 seconden en Yvan Muller 0,629 seconden voor bleef. Norbert Michelisz was de beste niet Citroën rijder in de Zengö-Honda op de vierde plaats. Daarachter volgden Chevrolet rijders Gianni Morbidelli, Tom Chilton en Tom Coronel op de plaatsen vijf tot en met zeven. Met de reverse grid regel betekende dit plek vier voor Tom Coronel in race 2, die zou echter nooit verreden worden.

Op zondag sloeg het weer compleet om, het kwam met bakken uit de hemel. De eerste race ging nog wel van start en Sebastien Loeb passeert López direct terwijl Norbert Michelisz zijn Honda voor de Citroën van Yvan Muller positioneert. Tom Coronel zit op de bumper van zijn teamgenoot, Tom Chilton, en in de vijfde ronde passeert hij de Engelsman voor de vierde stek. Muller is er dan al tussenuit gevallen vanwege een drive-through-penalty voor een valse start.

Twee ronden later, ronde 7, komt de Safety Car naar buiten omdat het vanwege de zware regenval te gevaarlijk is geworden om op racesnelheid verder te gaan. Veel coureurs melden over de boordradio dat het te gevaarlijk is en dat de race gefinisht moet worden achter de Safety Car. Na negen ronden is de 75% regel bereikt en wordt de race voortijdig gestaakt. Zodoende wint Loeb voor López, Michelisz, Coronel, Chilton, Morbidelli, Monteiro, Tarquini, Huff en Muller.

De tweede race vond slechts een uurtje later plaats en doordat het nog steeds flink regende werd besloten om deze race af te lassen. Zoals altijd heeft Tom Coronel weer mooie highlights gemaakt van de kwalificatie en race, die zie je hier beneden.

Kwalificatie Highlights

Race Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Huracan Review

Lamborghini Huracan Review

Zie een McLaren P1 337,6 km/h klokken

Zie een McLaren P1 337,6 km/h klokken