in

XCAR blikt terug op de Toyota Supra

Met de komt van de Toyota GT86 keerde Toyota eindelijk terug in de markt van sportauto’s. Terwijl iedereen razend enthousiast is over de GT86 moeten we niet vergeten dat Toyota ooit diverse sportauto’s produceerde, met natuurlijk de Toyota Supra bovenaan de lijst. De Supra werd geïntroduceerd in 1978 maar werd pas echt goed bekend toen de vierde ‘mark IV’ generatie op de markt kwam. Deze had de inmiddels beroemde 3.0-liter zes-in-lijn motor met 240 pk, liefhebbers kozen echter voor de Twin Turbo variant die 330 pk leverde.

De productie van de Toyota Supra stopte in 2002, de export naar Amerika en Europa werd echter al in 1998 gestopt. Hoewel het alweer 11 jaar geleden is sinds de laatste Toyota Supra van de band rolde is de Supra nog steeds enorm populair, we zien de klassieker regelmatig voorbij komen als drag racer,driftauto en showauto. Zelden is de 2JZ motor nog standaard, deze krachtpatser staat erom bekend dat hij met gemak 700 pk kan verdragen, dat en het uiterlijk maakt de Supra nog steeds erg geliefd bij tuners.

Geruchten over een eventuele opvolger zijn er genoeg, concrete plannen zijn echter niet bekend maar met het succes van de GT86 moet Toyota toch aan het denken zetten over een opvolger van deze legendarische auto. In onderstaande video blikt XCar terug op de geschiedenis van de Supra met een replica van de bekende TOM’s Supra.

Video: XCAR blikt terug op de Toyota Supra

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gumball 3000 2013 - Starting Grid

Gumball 3000 2013 – Starting Grid

Gumball 3000 2013 - Copenhagen to Stockholm

Gumball 3000 2013 – Copenhagen to Stockholm