in

Yep, Gatebil is Awesome!

Gatebil is het heetste track day festival dat je maar kunt bedenken en eigenlijk moet iedere autoliefhebber dit spektakel minimaal één keer hebben meegemaakt. Gatebil organiseert ieder jaar zes festivals en het main event was vorig weekend op Rudskogen Motorpark in Noorwegen.

Mocht je nog niet weten wat Gatebil precies is dan volgt hier een korte uitleg. Iedereen met een auto en een rijbewijs kan tegen een vergoeding van 75 euro rijden op het 3,2 km lange Rudskogen circuit. Op basis van een aantal voorwaarden word je ingedeeld in één van de volgende klassen: Street Cars, Exclusive Cars, Drifing en Time Attack. Mocht je geen rijbewijs of auto hebben is er voor de bezoeker meer dan genoeg te doen. Naast het bekijken van bovenstaande klassen op het circuit was er een autoshow met 600 auto’s, een Monster Energy podium met optredens van artiesten en DJ’s en een camping ter grootte van een klein dorp. Wat daar allemaal gebeurt kun je zelf wel bedenken.

Speedhunters beschreeft Gatebil als hét evenement der evenementen voor autoliefhebbers. Meer dan 50.000 liefhebbers kwamen naar Gatebil 2014 voor de geweldige auto’s, de spectaculaire drifts en natuurlijk om hard te feesten. Moviebird maakte onderstaande video met het beste van Gatebil Rudskogen July 2014.

Video:  Gatebil is Awesome!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2014 - Chaos en Spektakel in Toronto

IndyCar 2014 – Chaos en Spektakel in Toronto

Track Battle: BMW F80 M3 vs BMW E30 M3 DTM

Track Battle: BMW F80 M3 vs BMW E30 M3 DTM