in

Yuki Tsunoda’ eerste F1-test met AlphaTauri

In 2021 staat er voor het eerst sinds Kamui Kobayashi in 2014 stopte, weer een Japanse F1-coureur op de grid. Yuki Tsunoda zal volgend seizoen de jongste coureur op de grid zijn en maakte in november voor het eerst kennis met een Formule 1-auto.

Na het winnen van het Japanse F4-kampioenschap in 2018, verhuisde Yuki het jaar daarop naar Europa om deel te nemen aan het nieuwe FIA Formule 3-kampioenschap, waarin hij als negende eindigde met drie podia en één overwinning. Hij promoveerde in 2020 naar de Formule 2 en genoot van een succesvol seizoen, met zeven podia, drie overwinningen en een derde plek in de eindstand. Voldoende om door Helmut Marko gepromoveerd te worden naar AlphaTauri ter vervanging van Kvyat.

Onlangs legde Yuki 300 kilometer af in een Formule 1-auto uit 2018 tijdens een test op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari Circuit in Imola, en reed hij voor AlphaTauri tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi. We zijn benieuwd wat deze 20-jarige Japanner laat zien komende seizoen naast de sterk presterende Pierre Gasly.

Video: Yuki Tsunoda’ eerste F1-test met AlphaTauri

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Singer 911 Safari

De Singer ACS is de ultieme 911 Safari

Amstec Volkswagen Lupo 1000 pk

Deze Volkswagen Lupo heeft een 1000 pk sterke RS4-motor