in

Zagato Mostro Barchetta heeft een bruut klinkende V8

Een kleine zeven jaar na de lancering van de Mostro coupé, heeft Zagato details onthuld over de roadsterversie. Dit is de Mostro Barchetta en die werd gepresenteerd tijdens de 2022 Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Deze Barchetta krijgt de optie van ofwel een atmosferische 4,2-liter V8-motor, of de 3,0-liter twin turbo V6 uit de nieuwe MC20 supercar. De achtcilinder is met 420 pk minder krachtig dan de dubbel geblazen zescilinder die over 630 pk beschikt, maar het geluid van de V8 maakt het gebrek aan pk’s dubbel en dwars goed!

De motor wordt voorin gemonteerd in een ‘MonoCell’-chassis van koolstofvezel en zo ver mogelijk naar achteren geduwd om te kwalificeren als een ‘front-mid’-positie voor een betere gewichtsverdeling. Bestuurders moeten zelf schakelen via een handmatige sequentiële zesbak, welke het vermogen naar de achterwielen stuurt.

Met een gewicht van slechts 1.200 kg en een 50:50 verdeling moet Zagto Mostro Barchetta zich perfect thuisvoelen op bochtige wegen. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door ​dubbele wishbone-ophanging rondom met pushrod-schokdempers, enorme AP Racing-remmen en natuurlijk die carrosserie van koolstofvezel. Zagato design VP Norihiko Harada was verantwoordelijk voor de vorm, die teruggrijpt op die unieke 450S uit 1957.

Er worden er slechts vijf exemplaren gebouwd en bijna allemaal zijn ze door Zagato-klanten opgepikt. Dat wordt dus weer zeven jaar moet wachten op de volgende.

Video: Zagato Mostro Barchetta heeft een bruut klinkende V8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche Cayman GT4 vs BMW M3 Nordschleife

Porsche Cayman GT4 en BMW M3 battle op Nordschleife

BMW M3 Touring debuteert op Festival of Speed

BMW M3 Touring debuteert op Festival of Speed