in

Zeldzame Nismo R34 GT-R Z-Tune krijgt een poetsbeurt

Zien hoe een auto tot in de puntjes verzorgd wordt geeft een vorm van voldoening, helemaal als het een bijzondere auto is zoals deze Nismo R34 GT-R Z-Tune.

Nissan en Nismo bouwden in 2003 de eerste Z-Tune om de R34-generatie uit te zwaaien. Maar tegen de tijd dat er groen licht werd gegeven om de Z-Tune in productie te nemen, had de R34 al lang het einde van zijn productierun bereikt.

Nismo kocht daarom 18 gebruikte Skyline R34 GT-R V-Spec-modellen met elk minder dan 29.000 km op de teller en veranderde ze in Z-Tunes. Inclusief prototype werden er in totaal slechts 19 exemplaren gebouwd.

Nismo nam de R34’s flink onder handen, met onder andere carrosseriedelen van koolstofvezel, ophanging van SACHS Performance en remmen van Brembo. De RB26DETT-motor werd gereviseerd en de inhoud werd vergroot tot 2,8-liter waardoor de Nismo Z-Tune over 500 pk beschikte.

Alle uitvoering werden zilver gespoten, op één exemplaar na dat in Midnight Purple III werd uitgevoerd. Onlangs onderging een van de zilveren exemplaren een uitgebreide restauratie in Japan en werd opnieuw gespoten, in Midnight Purple III.

Hieronder zie je hoe deze prachtige Nismo R34 GT-R Z-Tune een poetsbeurt krijgt. Vier minuten aan automotive porn.

Video: Nismo R34 GT-R Z-Tune krijgt een poetsbeurt

Zeldzame Nismo R34 GT-R Z-Tune krijgt een poetsbeurt

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *