in

Nissan Skyline Nismo 400R en Nissan Skyline Nismo Z-Tune

Als je liefhebber bent van snelle Nissan’s dan moet je de komende 10 minuten even rustig gaat zitten, deze video bevat namelijk twee van de zeldzaamste Skyline-modellen testen uit de stal van Nismo; de R33 Nismo 400R en de R34 Nismo Z-Tune.

Er werden slechts 44 exemplaren van de Nissan Skyline GT-R Nismo 400R gebouwd in Japan. Zoals de naam al onthuld levert de naar 2.8-liter opgeboorde RB-X GT2-motor 400 pk, de sprint naar 100 km/h werd op 4 seconden geklokt en de topsnelheid bedroeg 300 km/h. Ten opzichte van de standaard R33 GT-R heeft de 400R bredere wielkasten, een nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten en een nieuw ontworpen motorkap en achterspoiler van koolstofvezel. Uiteraard is er nog veel meer gewijzigd maar dat komt uitgebreid aan bod in onderstaande video.

De Z-Tune is dé ultieme R34 Skyline GT-R. Hoewel Nismo van plan was 20 exemplaren van de Z-Tune te bouwen, ter ere van het 20 jarig bestaan, bleef de teller steken op 19 stuks. De auto’s werden compleet gestript en van grond af aan opnieuw opgebouwd. De 2.8-liter grote Z2-motor levert 500 pk en 540 Nm. Goed voor een bloedsnelle acceleratie van 3,8 seconden naar 100 km/h en een topsnelheid van 327 km/h. Een flink aantal carrosseriedelen zijn gemaakt van koolstofvezel en de ophanging is afkomstig van SACHS Performance met remmen van Brembo.

Als je na het zien van deze uitgebreide review zou moeten kiezen, welke Nismo Skyline zou je dan willen hebben?

Video: R33 Nismo 400R en de R34 Nismo Z-Tune

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De 10 snelste Goodwood Festival of Speed Hillclimbs

De 10 snelste hillclimbs tijdens Goodwood Festival of Speed

Minichberger motorsport corrado r

De breedste Volkswagen Corrado in hillclimb racing