in

Zeven Generaties Porsche 911

Meer dan zeven generaties in 50 jaar tijd, de Porsche 911 is met de tijd flink veranderd. Technologieën zoals brandstofinjectie, turbo’s, vierwielaandrijving en de bekendste, van lucht naar waterkoeling, zijn inmiddels geïntegreerd. Al die tijd is de legendarische Porsche 911 uiterst verleidelijke gebleven zonder ook maar iets van zijn DNA te verliezen.

Maar met de ‘991’ heeft de Porsche 911 een grote sprong voorwaarts genomen ten opzichte van de ‘997’. Negentig procent van de mechanische ingrediënten van de auto zijn nieuw of verbeterd, deze 911 beschikt over volledig nieuwe afmetingen, elektromechanische stuurbekrachtiging, een afgeslankte motor, meer aluminium dan ooit tevoren en de eerste zeventraps handgeschakelde versnellingsbak.

Om te zien hoeveel de Porsche 911 in de afgelopen 50 jaar is veranderd rijdt Steve Sutcliffe alle zeven generaties op besneeuwde, gladde wegen rondom Silverstone. Scholl naar beneden voor deze bijzondere video.

Video: Zeven Generaties Porsche 911

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 Promovideo

Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 Promovideo

Harlem Shake by Sauber F1 Team

Harlem Shake by Sauber F1 Team