in

Zie de Brabus Rocket 900 naar bijna 350 km/h bulderen

Vroeger was de 350 km/h grens weggelegd voor hypercars en high-end supercars, tegenwoordig kan een luxe sedan zoals de nieuwste Brabus Rocket 900 dit ook.

Dit soort snelheden bereik je alleen als er een gigantische hoeveelheid vermogen aanwezig is, en dat kun je wel aan de Duitse tuner overlaten. De inhoud van de 6,0-liter V12-motor met dubbele turbo werd vergroot tot 6,3 liter, vervolgens zijn er grotere turbochargers geplaatst, een nieuw elektronisch controlesysteem en een op maat gemaakt spruitstuk en uitlaatsysteem. Dit resulteerde in een totale output van 900 pk en 1.500 Nm koppel.

De acceleratie vanuit stilstand naar honderd kilometer per uur duurt onder optimale omstandigheden slechts 3,7 seconden, de topsnelheid zou volgens Brabus meer dan 350 km/h bedragen. Dat geloven we gelijk na het zien van onderstaande video.

De prijs van deze snelle executive sedan, ongeveer een half miljoen euro. Maar dan kom je ook nooit meer te laat bij een vergadering.

Video: Brabus Rocket 900 naar bijna 350 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Krankzinnige ontknoping Formule 3 Grand Prix Macau 2017

Krankzinnige ontknoping Formule 3 Grand Prix Macau 2017

AWD Honda Civic

Dit is een AWD Honda Civic met 1.300 pk