in

Zie de BMW X4M Competition naar topsnelheid blazen

De vorig jaar geïntroduceerde BMW X4M Competition is uitgerust met een volledig nieuwe 3.0-liter-zes-in-lijn, met 510 pk en 600 Nm koppel. Hoogstwaarschijnlijk vinden we dit blok ook terug in de nieuwe M3 want het is de krachtigste zescilinder die de fabrikant ooit in serieproductie heeft gehad.

Het blijft een raar gegeven dat de krachtigste zescilinder van BMW in een SUV ligt, maar de fabrikant uit München heeft geprobeerd van de ‘Sports Activity Coupé’ een echte M te maken. Naast de potente motor is het chassis verstevigd, zijn er stijvere stabilisatorstangen, adaptieve dempers, verbeterde stuurinrichting en remmen en het M xDrive-systeem dat afkomstig is van de M5.

De BMW X4 M Competition sprint ondanks een gewicht van ruim 2 ton in 4,1 seconden naar 100 km/h. Dat is best indrukwekkend en hoewel de SUV zeker geen circuitmonster is zoals de M2, M3 en M4 zijn, gaat hij hard rechtdoor. Met het optionele M Driver’s Package bedraagt de topsnelheid 280 km/h, zoals AutoTopNL demonstreert in onderstaande video.

Video: BMW X4M Competition naar topsnelheid

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

4-Rotor All-Wheel-Drive RX-7 eindelijk op de rollenbank

4-Rotor All-Wheel-Drive RX-7 eindelijk op de rollenbank

Top Gear Season 28 Episode 5

Top Gear Season 28 Episode 5