in

Zie hoe de veiling van de Porsche Type 64 helemaal mis ging

De Porsche Type 64, rijtest hier, is niet verkocht tijdens de veiling van de Monterey Car Week. In de aanloop naar de veiling werd verwacht dat de Porsche Type 64 voor ongeveer $20 miljoen verkocht zou worden, maar een bizarre communicatiefout zorgde ervoor dat de auto niet werd verkocht.

De veilingmeester van het evenement kondigde aan dat het bieden zou beginnen bij ‘Thirty million dollar’. Het bedrag van 30.000.000 dollar verscheen op het scherm en al snel steeg de prijs op het scherm naar 40, 50, 60 en uiteindelijk naar 70.000.000 dollar.

Begrijpelijkerwijs waren de aanwezigen in de zaal geschokt, omdat de Porsche Type 64 de duurste auto ter wereld leek te worden die ooit op een veiling is verkocht.

Slechts enkele seconden nadat het bod 70 miljoen dollar bereikte, beweerde de veilingmeester dat het openingsbod geen ‘Thirty million dollar’ was maar ‘Thirteen million dollar’, en het huidige bod ‘Seventeen million dollar’ in tegenstelling tot ‘Seventy million dollar’.

De uitspraak van de veilingmeester was blijkbaar voor een andere medewerker van RM Sotheby’s onduidelijk waardoor het verkeerde bedrag op het scherm verscheen. Na veel verwarring over de daadwerkelijk geboden prijs, was er weinig interesse meer van kopers om te bieden.

Niemand bood meer dan 17 miljoen dollar en daarmee eindigde de veiling. Het lijkt erop dat dit bedrag niet aan de gestelde reserve voldeed, omdat de Porsche Type 64 nog steeds te koop staat.

Volgens een woordvoerder van RM Sotheby’s was het allemaal een miscommunicatie. “As bidding opened on the Type 64, increments were mistakenly overheard and displayed on the screen, causing unfortunate confusion in the room. The car reached a high bid of $17 million.

De mislukte veiling van de Porsche Type 64 werd van begin tot eind gefilmd door een bezoeker. Bekijk hieronder wat er mis ging.

Video: Hoe de veiling van de Porsche Type 64 mis ging

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Het verhaal van de nieuwe Stratos

Het verhaal van de nieuwe Stratos

Need for Speed Heat Gameplay Trailer

Need for Speed Heat Gameplay Trailer