in

Zie hoe een 2004 McLaren MP4-19B gepoetst wordt

De McLaren MP4-19B uit 2004 behoort tot de laatste der mohikanen, hierna werden er nooit meer Formule 1-auto’s gebouwd met 3.0-liter V10-motor. Erg succesvol was de MP4-19B overigens niet, in een door de Ferrari F2004 gedomineerd seizoen behaalde de McLaren slechts 4 podiums en 1 overwinning.

Dit exemplaar behoorde ooit toe aan David Coulthard, maar is nu in het bezit van een McLaren-dealer in Boston. Larry Kosilla, die eerder ook al een Maserati MC12 Corsa een poetsbeurt gaf, werd ingehuurd om de Formule 1-auto te poetsen voorafgaand aan een evenement.

Formule 1-auto’s krijgen slechts een zeer dunne laag verf. Dit bespaart gewicht, maar maakt het poetsen een stuk moeilijker. Uiteraard kun je niet zomaar een emmer water, wat zeep en een spons gebruiken. Omdat de verf zo dun is, moest Kosilla een groot deel van het werk met de hand doen en constant controleren of hij niet teveel druk uitoefende en het oppervlak beschadigde.

De ophanging, inlaten en vleugels voegden een extra vorm van complexiteit toe tijdens het poetsen, maar het verschil is duidelijk te zien.

Video: Hoe een McLaren MP4-19B gepoetst wordt

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes Livery Hockenheim

Waarom Mercedes in Hockenheim een nieuwe livery heeft

Lewis en Valtteri blikken terug op 10 jaar Mercedes-AMG F1

Lewis en Valtteri blikken terug op 10 jaar Mercedes-AMG F1