in

Zie James May z’n ribben breken in Mitsubishi Lancer Evo crash

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May komen tijdens hun werk in The Grand Tour, en voorheen Top Gear, soms in precaire situaties. Vooral Hammond heeft een aantal levensgevaarlijke crashes gehad, meest recentelijk in een Rimac Concept One.

Ditmaal was het echter Captain Slow, James May, die naar het ziekenhuis moest toen hij tijdens de opnames van A Scandi Flick met een Mitsubishi Lancer Evolution VIII tegen een rotswand botste. De crash was zo ernstig dat May met een gebroken rib een nacht in het ziekenhuis moest blijven.

In de special A Scandi Flick gaat het trioop reis door Noorwegen, Zweden en Finland in sportwagens met vierwielaandrijving. May koos voor de Mitsubishi, terwijl Clarkson voor een Audi RS4 ging en Hammond een Subaru Impreza WRX STI koos.

De drie bedenken dan het geniale plan om door de tunnels van een militaire basis te racen, met als doel kijken wie de hoogste snelheid durft te halen, voordat er geremd moet worden. Vreemd genoeg droegen de presentatoren geen helmen en nekbescherming, wat achteraf gezien geen overbodige luxe was voor deze stunt. Gelukkig kan James het navertellen, maar de rest van de show moest hij wel voltooien met veel pijn!

Video: James May Mitsubishi Lancer Evo crash

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klokje Rond - Citroën Berlingo 1.6 met 421.407 km

Klokje Rond – Citroën Berlingo 1.6 met 421.407 km

De Motorsport Crashes van 2022 week 33

De Motorsport Crashes van 2022 week 33