in

Zie wat een 1.400 pk Nissan GT-R kan op de Autobahn

De Nissan R35 GT-R blijft een geliefd platform voor tuners en in de extreemste uitvoering levert de VR38DETT V6-motor dik 3.000 pk. Dat zijn natuurlijk geen straatlegale GT-R’s, maar dat is dit exemplaar van Total Car Concept wel. Met 1.400 pk ook geen doetje.

De Nissan beschikt over enkele carbon fiber onderdelen van Nismo die de carrosserie een wat agressievere uitstraling geven. De echte magie zit echter onder de motorkap. Total Car Concept heeft nieuwe nokkenassen gemonteerd, nieuwe turbo’s, een grotere intercooler, een nieuw uitlaatsysteem en de ECU aangepast met een andere mapping.

Omdat deze aanpassingen bijna 900 pk extra opleveren, is de transmissie verstevigd. Dat was hard nodig want de GT-R vliegt door de versnellingen heen en klokt 100-200 km/h in 3,5 seconden. Bijna net zo snel als de krankzinnige SSC Tuatara.

AutoTopNL mocht even op de Autobahn spelen met de Nissan van Total Car Concept en trapte Godzilla naar 337 km/h volgens de GPS.

Video: 1.400 pk Nissan GT-R op de Autobahn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Engelse schuur met raceauto's

De collectie van Henry Pearman staat vol met raceauto’s

F1 Battle - Schumacher vs Montoya Brazilië 2001

F1 Battle – Schumacher vs Montoya Brazilië 2001