in

Zo transformeert Hennessey een Camaro ZL1 in een Exorcist

Een Chevrolet Camaro ZL1 heeft standaard 650 pk, maar overhandig je de sleutels aan Hennessey Performance dan maken zij er een ‘Exorcist’ van met 1.000 pk en 1.300 Nm koppel.

Zoals Hennessey eerder al liet zien is hun Camaro ZL1 Exorcist is staat om 349 kilometer per uur op de klok te zetten, veel sneller dan een Dodge Demon en daar was het de tuner allemaal om te doen. Om een Exorcist te creëren begint Hennessey met een standaard Camaro ZL1 en rust de 6.2-liter LT4 V8-motor uit met een nieuwe nokkenas, bewerkte cilinderkop, een 2,9-liter Supercharger en een ander spruitstuk.

Nadat de motor is voorzien van de nieuwe onderdelen wordt de Camaro ZL1 op de rollenbank gezet om de Exorcist map op de ECU te programmeren. Als dit is afgerond levert de motor als het goed is 1.000 pk en wordt de Camaro ZL1 getest op het privécircuit van Hennessey.

In de promovideo hieronder laat Hennessey het proces zien van standaard ZL1 naar Exorcist. In totaal kost deze transformatie 55.000 dollar.

Video: Camaro ZL1 Exorcist

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klasen Motor Audi RS6

1012 pk Audi RS6 van Klasen Motors haalt 328 km/h

Nieuwe Porsche 935

Hoe de nieuwe Porsche 935 tot leven kwam