in

Zo werd de allerlaatste Bugatti Veyron gemaakt

De Bugatti Veyron is niet meer, na ruim 10 jaar is de productie stopgezet in Molsheim. Het Franse merk maakte onlangs een eerbetoon aan de Veyron en nu laat met zien hoe de allerlaatste Veyron werd gemaakt, La Finale.

De video treed niet enorm in detail, maar goed dat kan ook niet in drieënhalve minuut. De werknemers van Bugatti zijn overduidelijk trots op wat ze doen en gedurende het gehele proces dragen ze witte handschoenen, zodat de auto niet vies wordt voordat hij door de klant in ontvangst genomen wordt.

De Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse La Finale verwijst met zijn kleurstelling naar de allereerste Veyron, chassis 001. De carrosserie combineert rode koolstofvezelpanelen met een aantal zwarte hoogglans koolstofvezelelementen. De onderkant van de achtervleugel/luchtrem leest La Finale, maar ondanks de unieke styling is het onderhuids een ‘gewone’ Vitesse met 1200 pk.

Video: Zo werd de laatste Bugatti Veyron gemaakt

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - Mercedes-Benz 300SL Gullwing

Jay Leno’s Garage – Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

Onboard LaFerrari op de Nordschleife

Onboard LaFerrari op de Nordschleife