in

Zo werd de Race Wars scene gefilmd

Graig Lieberman is terug met een nieuwe achtergrondvideo over The Fast and the Furious, ditmaal vertelt de voormalig technisch adviseur hoe de Race Wars scene tot stand kwamen.

Race Wars werd in september 2000 opgenomen op het vliegveld van San Bernardino. Craig Lieberman kreeg de taak om 35 getunede auto’s te vinden met bestuurders die vijf dagen achter elkaar wilden racen. Zelfs als de auto’s niet belangrijk waren voor het verhaal, moesten ze blijven racen om achtergrondactie te bieden voor de filmploeg. Bestuurders kregen $15 per dag, een belabberde onkostenvergoeding als je vijf dagen lang je auto af moet trappen.

In de eerste race met een van de hoofdrolspelers, racet Letty in haar Nissan 240SX tegen een Mazda RX-7. Lieberman onthult dat de RX-7 tijdens het vijfdaagse evenement zijn motor opblies.

De volgende race met hoofdrolspelers ging tussen Jesse in de Volkswagen Jetta en Johnny Tran in de Honda S2000. De beroemde zin dat de S2000 minstens 100 mille onder de motorkap heeft is natuurlijk niet waar. De auto had een CompTech supercharger en Lieberman schat dat er ongeveer $8000 in de motor was gestopt. Lieberman gaat ook in op de ontbrekende remklauw op Jessie’s Jetta en de interieur shots.

Zoals altijd weer een interessante video over een van de meest iconische autofilms ooit gemaakt.

Video: Zo werd de Race Wars scene gefilmd

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Brabus Ultimate E

Brabus Ultimate E

Simpele hack schakelt alle hulpsystemen in Tesla Model S uit

Simpele hack schakelt alle hulpsystemen in Tesla Model S uit