in

Zo werken de airbags van een Ferrari 812 Superfast

Deze man reed met een Ferrari 812 Superfast door London. Met een GoPro op zijn hoofd filmde hij zijn ritje, inclusief het moment dat hij de werking van de airbags testte.

De 812 Superfast is uitgerust met een 6.5-liter grote atmosferische twaalfcilinder die er 800 pk uitpompt. Dat vermogen gaat enkel naar de achterwielen en wordt normaal gesproken in toom gehouden door de Manettino switch, waarmee je de traction control en stability control kunt instellen. Het lijkt erop dat deze bestuurder de hulpmiddelen heeft uitgezet, met dit als pijnlijk gevolg.

We zien dat de bestuurder wegrijdt bij het stoplicht, de bocht om gaat en netjes wacht met vol gas geven tot het stuur recht staat. Maar met zoveel vermogen op de achterwielen maakt het niet uit of het stuur recht staat. De achterbanden beginnen te spinnen en voor de bestuurder het weet is hij de kont van de 812 Superfast kwijt. Auw!

Video: Zo werken de airbags van een Ferrari 812 Superfast

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Klokje Rond - Volkswagen Golf TDI met 1 miljoen kilometer

Klokje Rond – Volkswagen Golf TDI met 1 miljoen kilometer

Exorcist Camaro ZL1 1LE vs McLaren 600LT

Exorcist Camaro ZL1 1LE vs McLaren 600LT