in

Zo worden de remmen van een Formule 1-auto getest

De remmen op een Formule 1-auto zien er misschien enorm complex uit, maar eigenlijk werken ze op exact dezelfde manier als op een straatauto. Wanneer de bestuurder het rempedaal intrapt duwt hij hydraulische vloeistof door de leidingen naar beneden om de zuigers uit de remklauw te drukken. Deze zuigers duwen tegen remblokken aan die vervolgens de draaiende remschijf afremmen die gekoppeld is aan het wiel.

In de Formule 1 gebruikt men ‘carbon-carbon’ voor zowel de remschijf als de remblokken, een geheel ander soort materiaal als het carbon fiber waarvan de rest van de auto is gemaakt. Carbon-carbon is extreem licht en kan extreme temperaturen weerstaan, ze functioneren het beste bij 650°C. In onderstaande video zien we hoe een remsysteem van Brembo getest wordt op een testbank, in de video daaronder zien we wat er gebeurd als een remschijf te heet wordt en explodeert.

Een uitgebreid rapport over de remmen van een Formule 1-auto kun je lezen op de website van Racecar Engeneering.

Video: Formule 1 remmen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Liberty Walk Huracan

Liberty Walk Lamborghini Huracan met Fi Uitlaat

Hardcore Pagani Huayra

Nieuwe beelden van de hardcore Pagani Huayra