in

Zo wordt het prijzengeld verdeeld in Formule 1

De verdeling van het prijzengeld en bonussen in Formule 1 is op zijn minst opmerkelijk te noemen, hoe kan het bijvoorbeeld dat Haas ongeveer 90% minder prijzengeld krijgt dan Ferrari? Is dit puur en alleen gebaseerd op de einduitslag van het constructeurskampioenschap? Nee, en om uit te leggen hoe het zit heeft WTF1 deze video gemaakt.

Er zijn een aantal factoren die meespelen bij de verdeling van prijzengelden, zo krijgen teams die langer dan twee jaar racen in F1 een startbonus van $36 miljoen. Daarnaast worden teams betaald op basis van waar ze vorig jaar zijn geëindigd, maar hier houdt de logische verdeling op.

Zo krijgt Ferrari als enige een “long-standing team bonus” van 68 miljoen dollar en krijgen de vier grootste teams, Ferrari, McLaren, Red Bull en Mercedes een “constructor’s championship bonus”. Maar er zijn nog meer speciale bonussen, zo ontvang Williams ieder jaar een “heritage bonus” van 10 miljoen dollar.

Het is dus helemaal niet gek dat Force India en Sauber zo’n 2,5 jaar geleden een klacht in dienden bij de Europese Commissie vanwege oneerlijke verdeling van prijzengelden. Kleine teams hebben op deze manier nooit een kans om succesvol te zijn en zullen altijd moeten vechten voor bestaansrecht. Vorige week hebben beide teams echter hun aanklacht ingetrokken naar aanleiding van een constructief gesprek met nieuwe eigenaar Liberty Media over een eerlijkere verdeling. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren is natuurlijk de grote vraag.

Video: Prijzengeld in Formule 1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes C270 CDI met 709.778 km

Klokje Rond – Deze eigenaar reed 709.778 km met zijn Mercedes C270 CDI

brandende aanhanger achter auto

Australiër rijdt 20 km met brandende aanhanger