in

Zo zagen we de Kia Stinger GT nog nooit

De Stinger GT is een auto die je niet snel ziet rijden in Nederland. Dat heeft vooral met het prijskaartje te maken, 99.995 euro voor een Kia is gewoon onvoorstelbaar veel geld. Dat komt door onze prachtige belastingregels, de helft ervan is namelijk BPM. Als je dan toch een ton wil uitgeven aan een auto, dan zijn er betere opties dan de Kia Stinger GT.

In de Verenigde Staten is dezelfde auto te koop vanaf $39,300, dat is zo’n 65% goedkoper dan hier in Nederland. Mocht het je smaak zijn is dat best een leuke prijs voor een auto met 370 pk, en als het niet helemaal je smaak is dan is prijs aantrekkelijk genoeg om er alsnog iets leuks van te maken.

Deze eigenaar heeft zijn Kia voorzien van een widebody kit van ARK Performance, 14-spaaks ARK Velgen, luchtvering, Cquence remmen, een Magnaflow uitlaatsysteem, Wagner Tuning intercooler en nog wat andere goodies. Specs konden we niet vinden, maar waarschijnlijk draait het meer om het uiterlijk dan de prestaties.

Geslaagd of niet?

Video: Zo zagen we de Kia Stinger GT nog nooit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-AMG Project One in actie

Lewis Hamilton ziet Mercedes-AMG Project One in actie

Hennessey Jeep Maximus jankt op de rollenbank

Hennessey Jeep Maximus jankt op de rollenbank