in

Zo ziet 0-320 km/h in 7 seconden eruit in een Twin Turbo Huracan

Underground Racing is verantwoordelijk voor enkele van de snelste straatlegale auto’s ter wereld. De tuner heeft het record op de halve mijl met een snelheid van 417 km/h, behaald in slechts 13 seconden met stilstaande start.

UGR’s wapen is al jaren de Lamborghini Huracan. Men trekt de 5,2-liter V10 geheel uit elkaar om  opnieuw op te bouwen. Het geheime ingrediënt is twee turbochargers, die gezamenlijk het vermogen opstuwen naar meer dan 3000 pk. Ja, dat lees je goed: DRIEDUIZEND PK!

In deze video rijden we mee in een van de racemonsters van Underground Racing tijdens een shakedown pass. Gewoon een korte test om te zien of alles naar behoren werkt, waarin de Huracan bijna moeiteloos naar 320 kilometer per uur accelereert. In 7 seconden.

Wat de video mist qua lengte, wordt goedgemaakt door het geluid. De video begint met de Lamborghini die tegen de toerenbegrenzer stuitert, voordat de bestuurder alle pk’s en koppel van de Huracan ontketent. Eerste versnelling vliegt voorbij met motorgeluid; het gesis van de turbochargers komt echter pas wanneer hij naar de tweede versnelling schakelnt. De twee geluiden smelten samen in een symfonie van perfectie terwijl de Huracan door de versnellingen knalt tot 320 km/h.

Video: Zo ziet 0-320 km/h in 7 seconden eruit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Spyker F1 - één jaar in de Formule 1

Spyker F1 – één jaar in de Formule 1

Bugatti Chiron Sport haalt 423 kmh op testbaan

Bugatti Chiron Sport haalt 423 km/h op testbaan