in

Zo ziet Circuit Zandvoort eruit per 06-02

De werkzaamheden aan Circuit Zandvoort gaan onverminderd hard door. Mede geholpen door een zachte winter verwacht uitvoerende partner VolkerWessels dat het werk aan het circuit eind februari klaar is.

In deze nieuwe video is te zien dat dat de Arie Luyendykbocht en de Hugenholtzbocht zijn voorzien van een eerste asfaltlaag. Eerstgenoemde bocht krijgt een hellingshoek van 32%, terwijl de Hugenholtz nog één procent steiler is. Daarnaast zijn er ook de nodige uitloopstroken geasfalteerd, onder andere bij de Tarzanbocht, de Mastersbocht en de Hans Ernstbocht (Audi S). Deze uitloopstroken zijn verplicht om te voldoen aan de FIA Grade One-licentie, vereist voor het organiseren van een Formule 1-race.

Als de werkzaamheden aan het circuit gereed zijn, zal er in de resterende maanden gewerkt worden aan alle randzaken als tribunes, pitboxen en algemene voorzieningen. Verwachten jullie dat de aanpassingen aan het circuit het inhalen daadwerkelijk bevordert?

Video: Zo ziet Circuit Zandvoort eruit per 06-02

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

A12 Antwerpen

Bijna de juiste afslag gemist op de Ring van Antwerpen

Indycar vs RallyCross vs Crossmotor

IndyCar, Rallycross en Motorcrosser op Indy Motor Speedway