in

Zo ziet de binnenkant van een Pirelli F1-band eruit

Heb je je ooit afgevraagd hoe de binnenkant van een Pirelli F1-band eruit ziet? Scott Mansell van het Driver61 YouTube-kanaal haalde een gebruikte Pirelli-band uit elkaar met een slijptol, waardoor de binnenste materialen zichtbaar werden.

De met lucht gevulde stukken rubber zijn een van de belangrijkste onderdelen op een Formule 1-auto. Bandenmanagement is tegenwoordig namelijk een groot onderdeel van het racen, de banden mogen niet te warm worden en er mag niet te veel gegleden worden met de auto. Dit alles om ervoor te zorgen dat er geen blaren op de banden komen en ze hun grip verliezen.

De Pirelli F1-band bestaat uit drie hoofdsecties: de hiel, de zijwand en het loopvlak. De hiel is het dikste, minst flexibele stuk van de band dat bestaat uit gevlochten staal bekleed met rubber, om de band en de velg luchtdicht af te sluiten. Er zijn ook ribbels in het rubber gegoten om de band grip te geven op de velg, zodat de band niet slipt.

De zijwand is veel dunner en is gebouwd om te buigen onder hoge belasting. Daarom heeft de zijwand in het bovenste gedeelte geen staal. Het loopvlak is het deel dat de weg raakt, dit zorgt voor demping en grip op het wegdek. Het loopvlak bestaat uit rubber met daaronder een karkas aan stalen gordels die de sterkte en de stijfheid vergroten.

Video: binnenkant van een Pirelli F1-band eruit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Opel Ampera met 311.848 kilometer op de teller

Klokje Rond – Opel Ampera met 311.848 kilometer

ferrari-p80c

Zie de Ferrari P80/C in actie