in

Zo ziet een perfecte run eruit in Formula Drift

Driften is een unieke vorm van autosport, omdat de winnaar wordt bepaald door middel van een jury. In de kwalificatie gaan de coureurs alleen de baan op om een zo hoog mogelijke score te behalen, waarbij 100 punten het maximum aantal is. De juryleden kijken naar drifthoek, snelheid, of alle clipping points geraakt worden en natuurlijk de hoeveelheid rookontwikkeling.

Eerder zagen we al hoe Matt Field dichtbij de perfecte run kwam, met een score van 99/100 op het parcours van Long Beach. In deze video kijken we naar de Ierse coureur James Deane, die alle bochten perfect aan elkaar drift op de Texas Motor Speedway. Deane’s run werd beoordeeld met 100/100, en is gefilmd door een drone in verbluffende 4K-kwaliteit.

Deane is momenteel de beste coureur in Formula Drift, met back to back titels in 2017 en 2018. De drone-piloot, JohnnyFPV, heeft echter ook waanzinnige skills. Hij volgt de Nissan S15 perfect, cirkelt eromheen en geeft ons in slechts 25 seconden geweldige beelden vanuit alle hoeken.

Video: Perfecte run in Formula Drift

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hoe de 2 Fast 2 Furious Skyline tot stand kwam

Hoe de 2 Fast 2 Furious Nissan Skyline tot stand kwam

Zie hoe de enige Koenigsegg Jesko een poetsbeurt krijgt

Zie hoe de enige Koenigsegg Jesko een poetsbeurt krijgt