in

Zo ziet een perfecte run eruit in Formula Drift

Driften is een unieke vorm van autosport, omdat de winnaar wordt bepaald door middel van een jury. In de kwalificatie gaan de coureurs alleen de baan op om een zo hoog mogelijke score te behalen, waarbij 100 punten het maximum aantal is. De juryleden kijken naar drifthoek, snelheid, of alle clipping points geraakt worden en natuurlijk de hoeveelheid rookontwikkeling.

Eerder zagen we al hoe Matt Field dichtbij de perfecte run kwam, met een score van 99/100 op het parcours van Long Beach. In deze video kijken we naar de Ierse coureur James Deane, die alle bochten perfect aan elkaar drift op de Texas Motor Speedway. Deane’s run werd beoordeeld met 100/100, en is gefilmd door een drone in verbluffende 4K-kwaliteit.

Deane is momenteel de beste coureur in Formula Drift, met back to back titels in 2017 en 2018. De drone-piloot, JohnnyFPV, heeft echter ook waanzinnige skills. Hij volgt de Nissan S15 perfect, cirkelt eromheen en geeft ons in slechts 25 seconden geweldige beelden vanuit alle hoeken.

Video: Perfecte run in Formula Drift

Zo ziet een perfecte run eruit in Formula Drift

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.