in

Zou jij in de zelfrijdende auto van Google stappen?

Vorige maand gaven de ambtenaren van Arizona akkoord voor een plan van Google’s autonome voertuigafdeling, Waymo, om in Phoenix de eerste taxiservice te starten zonder bestuurders. In reactie daarop besloot het bedrijf een order te plaatsen voor duizenden nieuwe Chrysler Pacifica’s om te gebruiken wanneer de service later dit jaar gelanceerd wordt.

Middels deze video laat Waymo zien hoe het is om in een van de Chrysler Pacifica’s te rijden zonder bestuurder. Het is een typisch Amerikaanse promovideo, met veel te blije, nep lachende Amerikanen, maar het is indrukwekkend om te zien hoe een auto zonder bestuurder met gemak deelneemt aan het verkeer. Dat is toch wel iets anders dan een auto zichzelf over een leeg circuit laten besturen.

Tot op heden heeft Waymo autonome auto’s getest in 25 steden en lijkt het de strijd met Uber te gaan winnen. Zouden jullie in de zelfrijdende auto van Google stappen?

Video: Waymo Promovideo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

IndyCar-Nose-Cam

De IndyCar Nose Cam is zo ontzettend cool

Mega crash Nordschleife 2017

Nieuwe beelden van crash met 14 auto’s op de Nordschleife