in

Zuid-Afrikaan bouwt een V12 Mazda MX-5

We hebben heel wat interessante MX-5’s gezien, van exemplaren met een turbo kit tot aan een dikke V8-motor onder de kap. Dit project gaat nog veel verder, deze Zuid-Afrikaan bouwt namelijk een 5.0-liter V12-motor in zijn tweede generatie Mazda MX-5.

De bouw werd in januari 2017 gestart maar in september viel de auto tijdens werkzaamheden aan de uitlaat van de brug. Er was een kleine $6.000 dollar aan schade waarna de eigenaar besloot de auto voor $12.500 te verkopen aan de monteur die hem van de brug had laten ketsen. De monteur is de project car nu verder aan het afronden en hij heeft onderstaande video’s gemaakt.

De 1GZ-FE V12 Toyota-motor heeft een hoek van 60 graden en is daardoor vrij compact, waardoor hij in de kleine motorruimte past. De V12 is voorzien van een custom spruitstuk en uitlaatsysteem, er zit een limited slip differentieel onder van een BMW M3 en zelfgemaakte aandrijfassen.

De V12 Mazda MX-5 is nog niet helemaal af, maar wat een waanzinnig project is dit om te volgen.

Video: V12 Mazda MX-5

Start

 

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche Panamera Sport Turismo sleept trailer over de Nordschleife

Porsche Panamera Sport Turismo sleept trailer over de Nordschleife

Kerstboom-op-McLaren-F1-GTR

Even de kerstboom ophalen met een McLaren F1 GTR