in

Deze Mazda MX-5 heeft een 525 pk sterke 6.2-liter V8

De Mazda MX-5 is een van de leukste roadster die er bestaat, maar het gebrek aan vermogen is veel sportwagenliefhebbers een doorn in het oog. Daarom is het ook niet zo raar dat er heel wat MX-5’s rondrijden met een grotere motor of een turbo kit.

De Amerikaanse tuner Flyin’ Miata heeft in dit exemplaar de 2.0-liter viercilinder vervangen door een 525 pk sterke LS3-motor. De gewichtsverdeling is hierdoor verrassend genoeg nauwelijks veranderd, 53-47, maar hij heeft nu wel ruim drie keer zoveel vermogen als standaard!

Naast de nieuwe motor is de complete aandrijflijn aangepast om het vermogen aan te kunnen, verder zijn er grotere remmen geïnstalleerd om het geheel af te remmen en Bridgestone RE-71R banden gemonteerd om wat meer grip te creëren.

Hoe gaaf deze project car ook is, $50.000 is een hoop geld voor een V8-aangedreven MX-5. Helemaal als je bedenkt dat dit exemplaar, met al zijn upgrades en in de meest luxe uitvoering, ruim $80.000 kost!

Video: Flyin’ Miata’s V8 Mazda

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Maybach G650

De nieuwste Maybach is een V12 G-Klasse Cabrio

Mercedes AMG GT R Bathurst Lap Record

Mercedes AMG GT R zet ronderecord neer voor productieauto’s op Bathurst