in

Zware crash Pietro Fittipaldi in Eau Rouge-Raidillon

Tijdens de kwalificatie voor de zes uur van Spa-Francorchamps heeft er een zeer zware crash plaatsgevonden. Dragonspeed-coureur Pietro Fittipaldi schoot rechtdoor in Eau Rouge-Raidillon en klapte frontaal in de bandenstapel.

De kleinzoon van voormalig Formule 1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi racet in de LMP1-klasse en bij het ingaan van Eau Rouge ‘bottemde’ de auto op het asfalt waardoor Fittipaldi van de ideale lijn schoot. De Braziliaan kreeg zijn bolide niet meer in het juiste spoor de heuvel op en knalde met een hoge snelheid in de bandenstapel.

Het medisch personeel was snel ter plaatse maar had de nodige tijd nodig om de coureur uit het wrak te halen. De sessie werd pas na 30 minuten weer hervat. Pietro zou buiten levensgevaar zijn maar volgens het Spaanse Marca heeft de coureur beide benen gebroken.

Video: Zware crash Pietro Fittipaldi in Eau Rouge-Raidillon

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tesla Model S Shooting Brake

’s Werelds eerste Tesla Model S Shooting Brake Review

Ford-GT-Crash-Eau-Rouge-Raidillon

Ford GT heeft identieke crash in Eau Rouge-Raidillon