in

2017 F1 vs F2 – GP3 – Porsche Supercup [Eau Rouge – Raidillon Vergelijking]

Afgelopen weekend waren we bij de Formule 1 in Spa-Francorchamps, uiteraard om te kijken naar de verrichtingen van Max Verstappen en naar de nieuwe 2017-bolides maar ook om een nieuwe Eau Rouge – Raidillon vergelijking te maken.

In 2015 maakte we voor het eerst een vergelijking tussen F1, GP2, GP3 en Porsche Supercup door de meest beroemde bocht op aarde. Twee jaar later zijn de Formule 1-auto’s veel sneller, zo’n 4,5 seconden in de kwalificatie, en dus wilden we graag een nieuwe vergelijking maken om te zien wat het verschil was in Eau Rouge – Raidillon. Gewapend met tribunekaarten voor Eau Rouge, een statief en een betere camera plus microfoon hebben we geprobeerd een betere vergelijking te maken dan in 2015.

Volgens ons is dit redelijk gelukt, de beelden komen in overlay op enkele centimeters na overeen en in tegenstelling tot twee jaar geleden zie je nu bijna heel Eau Rouge – Raidillon. Alle startpunten zijn nagenoeg hetzelfde waardoor je goed kunt zien hoe snel de raceauto’s deze beroemde heuvel op gaan richting Kemmel Straight.

In 2017 zijn de Formule 1-auto’s zo’n 14 seconden per rondje sneller dan Formule 2. Aangezien Spa-Francorchamps 7 kilometer lang is komt dit neer op 2 seconden winst per kilometer. Dit is natuurlijk een gemiddelde, je ziet dat de F1-auto’s een paar autolengtes verschil trekken op Raidillon en dit verschil wordt alleen maar groter op het lange rechte stuk wat erna volgt.

Video: F1 vs F2 – GP3 – Porsche Supercup

2017 F1 vs F2 – GP3 – Porsche Supercup [Eau Rouge – Raidillon Vergelijking]

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *