in

2017 F1 vs F2 – GP3 – Porsche Supercup [Eau Rouge – Raidillon Vergelijking]

Afgelopen weekend waren we bij de Formule 1 in Spa-Francorchamps, uiteraard om te kijken naar de verrichtingen van Max Verstappen en naar de nieuwe 2017-bolides maar ook om een nieuwe Eau Rouge – Raidillon vergelijking te maken.

In 2015 maakte we voor het eerst een vergelijking tussen F1, GP2, GP3 en Porsche Supercup door de meest beroemde bocht op aarde. Twee jaar later zijn de Formule 1-auto’s veel sneller, zo’n 4,5 seconden in de kwalificatie, en dus wilden we graag een nieuwe vergelijking maken om te zien wat het verschil was in Eau Rouge – Raidillon. Gewapend met tribunekaarten voor Eau Rouge, een statief en een betere camera plus microfoon hebben we geprobeerd een betere vergelijking te maken dan in 2015.

Volgens ons is dit redelijk gelukt, de beelden komen in overlay op enkele centimeters na overeen en in tegenstelling tot twee jaar geleden zie je nu bijna heel Eau Rouge – Raidillon. Alle startpunten zijn nagenoeg hetzelfde waardoor je goed kunt zien hoe snel de raceauto’s deze beroemde heuvel op gaan richting Kemmel Straight.

In 2017 zijn de Formule 1-auto’s zo’n 14 seconden per rondje sneller dan Formule 2. Aangezien Spa-Francorchamps 7 kilometer lang is komt dit neer op 2 seconden winst per kilometer. Dit is natuurlijk een gemiddelde, je ziet dat de F1-auto’s een paar autolengtes verschil trekken op Raidillon en dit verschil wordt alleen maar groter op het lange rechte stuk wat erna volgt.

Video: F1 vs F2 – GP3 – Porsche Supercup

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Renault Laguna 2.0 Turbo

Op de Rollenbank – Renault Laguna 2.0 Turbo

Ford-RS200

920 pk sterke Ford RS200 van Liam Doran