in

1.200 pk Zyrus Huracán klokt Nordschleide in 6:48 min

De Zyrus Lamborghini LP1200 begon zijn leven als een “standaard” Huracán Super Trofeo, maar na vele modificaties door Zyrus Engineering is de voormalige raceauto omgetoverd tot een waar circuitmonster!

De V10-motor heeft nu twin turbo’s en produceert bij optimale turbodruk 1.200 pk.
Combineer dat met een gewicht van 1.200 kg en en een geschatte 1.200 kg aan downforce op volle snelheid, en de Zyrus LP1200 heeft een 1-1-1 verhouding!

De LP1200 is langer en breder dan de standaard Huracan Super Trofeo-raceauto en slechts het dak, de ramen en het dashboard worden gedeeld met de donorauto. Alle andere onderdelen zijn vervangen door Zyrus.

In deze video rijden we mee aan boord met de Zyrus LP1200 over de Nordschleife, bestuurd door Fredrik Sørlie. Deze run werd gedaan tijdens een trackday op een zonnige dag bij 30 graden, met wat verkeer. Desondanks wist Fredrik een rondetijd van 6:48 minuten te noteren, 4 seconden langzamer dan de Aventador SVJ.

Fredrik denkt dat hij nog sneller kan als het minder warm is en er minder verkeer op de baan is. Enkele dagen later besloten Fredrik en zijn team nog een run te doen, echter toen kreeg de auto een klapband bij meer dan 200 km/h. Beelden van de klapband zie je aan het einde van deze video.

Video: 1.200 pk Zyrus Huracán klokt Nordschleide in 6:48 min

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bent Viscaal pakt op sensationele wijze overwinning in F3

Bent Viscaal pakt op sensationele wijze overwinning in F3

Christian Horner trots op Max Verstappen

Christian Horner over winst tijdens 70th anniversary GP