in

10.000 RPM Toyota Starlet Rally Car

Er zullen maar weinig coureurs zijn die met trots vertellen dat ze een Toyota Starlet besturen. Maar vergis je niet, in andere delen van de wereld is de Toyota Starlet een serieuze raceauto. Zo zagen we eerder al een 7 second Starlet op de dragstrip in Puerto Rico en hier zien we een Starlet rally car genaamd ‘The WRC Hunter’.

Deze Toyota Starlet GT komt uit 1994 en is eigendom van Neil Armstrong, de afgelopen vijf jaar heeft de auto een metamorfose ondergaan tot de rallyauto die hij nu is. Hij maakt gebruik van een 1.8-liter Toyota motor welke door trekt tot 10.000 toeren per minuut. Hoeveel vermogen de motor levert is helaas niet bekend, wel dat hij gekoppeld is aan een sequentiële versnellingsbak met zes verzetten.

Neil racet voornamelijk in Barbados en de Caraïben en daar is zijn tweewielaangedreven Starlet een begrip geworden. Geen wonder als je kijkt naar de auto, hoort wat voor geluid hij maakt en hoe Neil hem op zijn staart trapt. Naast Rihanna ’the next best thing’ uit Barbados?

Video: 10.000 RPM Toyota Starlet Rally Car

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video