in

1000 pk Porsche Cayenne Turbo GT ontmoet Huracán STO op de Autobahn

Op de favoriete snelweg van pakweg alle autoliefhebbers, de Autobahn, is een opmerkelijk spektakel gespot. De bestuurder van een Porsche Cayenne Turbo GT komt namelijk een sterke uitdager tegen die wel even wil sprinten tegen de SUV.

De Porsche SUV waarin AutoTopNL rijdt beschikt over 1000 pk en 1200 Nm koppel, de Cayenne Turbo GT is namelijk getuned door SSR Performance. Daardoor haalt de Porsche op de Autobahn een absurde snelheid van 311 km/h. Een snelheid waar de meeste SUV’s absoluut niet van durven dromen.

Zijn uitdager op de Autobahn is de Lamborghini Huracán STO, een supercar die beschikt over een 5,2-liter atmosferische tiencilinder met 640 pk en een 0-100 sprint in huis heeft van 3.0 seconden. Een echte snelheidsduivel dus en we hebben eerder een Lamborghini Huracán STO tegen een Porsche zien racen. Lees ons artikel waarin de Lamborghini STO tegen een Porsche 992 GT3 racet!

Check hieronder hoe 311 km/h rijden in een SUV op de Duitse Autobahn eruit ziet en of de Porsche de Lamborghini bij kan houden!

Video: 1000 pk Porsche Cayenne Turbo GT ontmoet Huracán STO op de Autobahn

author avatar
Marc Redacteur
Autoliefhebber in hart en nieren waar snelheid en brute motorgeluiden het hart sneller van doen kloppen. Favoriete auto; Chevrolet Camaro, maar waardeert ook de sedans van BMW, Audi en Alfa Romeo.

Dodge Viper vs Porsche 930 Turbo in dragrace

Arthur Tussik lapt een gecrashte Porsche 911 op

Arthur Tussik lapt een gecrashte Porsche 911 op