in

Lamborghini Huracan STO vs Porsche 992 GT3

Als je in de markt bent voor een supercar waarmee je ook af en toe een circuitdag mee kunt pikken, dan zijn de Lamborghini Huracan STO en de Porsche 992 GT3 uitstekende keuzes!

De Lambo heeft een in het midden gemonteerde V10, terwijl de Porsche een platte zescilinder heeft die achter de achterwielen hangt. Wat de machines met elkaar gemeen hebben, is dat beide motoren atmosferisch zijn. De 4,0-liter, 502 pk zescilinder in de GT3 en de 640 pk, 5,2-liter tiencilinder in de STO zijn twee van de best klinkende motoren die je kunt kopen.

Zowel in de 992 GT3 als in de Huracán STO gaat schakelen door middel van een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling. In de sprint naar 100 kilometer per uur is de Lamborghini iets sneller dan de Porsche, 3.0 om 3.6 seconden. Rechte lijn snelheid is echter niet waar het om draait bij deze supercars, dit zijn bochtenvreters en dus testen Dan Barnett en Ben Collins beide auto’s op prachtige wegen in Wales.

Welke track focused supercar er als beste uit de test komt zie je in onderstaande video. Mocht prijs een rol spelen, de Lamborghini is met 454.000 euro bijna twee keer zo duur als de 249.000 euro kostende Porsche.

Video: Lamborghini Huracan STO vs Porsche 992 GT3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Wie is de aso in deze dashcam-video uit Papendrecht

Wie is de aso in deze dashcam-video uit Papendrecht?

BRABUS 800

BRABUS 800 dragracet op TT Circuit