in

12H Bathurst 2018 Highlights

Nederlands succes tijdens de 12 uur van Bathurst, de race werd gewonnen door Robin Frijns, Dries Vanthoor en Stuart Leonard met een Audi R8 LMS van het Belgische Team WRT. Jeroen Bleekemolen won met Tim Pappas, Marc Lieb en Luca Stolz de Pro-Am klasse met een Porsche 911 GT3 R en eindigde als derde overall.

Zoals gebruikelijk in de Bathurst 12 Hour was er voldoende drama en een aantal zware crashes. Chaz Mostert, die in de kwalificatie pole position greep met de Schnitzer BMW M6, was het snelste in de openingsfase maar door verschillende safety cars en verschillende strategieën verloor Mostert de leiding.

Halverwege de race kwam Audi aan de leiding op Mount Panorama maar Kelvin van de Linde maakte een inschattingsfout tijdens het inhalen van achterblijvers en raakte de muur. Hierdoor kwam de leiding in handen van Steven Kane in de Bentley Continental vóór Mostert in de BMW M6, maar ook zij kwamen in de problemen bij passeren van achterblijvers.

Na dit incident reed Markus Winkelhock aan de kop van het veld, maar met nog twee uur te gaan viel de R8 LMS stil met problemen aan de aandrijflijn. Dit gaf de leiding kortstondig aan Team Manthey maar omdat zij nog een pitstop moesten maken schoven Robin Frijns en co door naar de leiding.

Twintig minuten voor het vallen van de vlag was er een zware crash tussen een Audi R8 LMS en een Mercedes-AMG GT3, omdat de baan bezaaid was met brokstukken besloot de wedstrijdleiding de race stil te leggen.

Video: 12H Bathurst 2018 Highlights

Crash slotfase race

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

NMK Performance BMW E30

1.200 pk Widebody BMW E30 Drifting in Qatar

Ringbrothers AMC Javelin

Jay Leno’s Garage – Ringbrothers’ AMC Javelin heeft 1.100 pk