in

12H Bathurst 2019 Highlights

De tweede grote endurance race van het jaar werd vannacht verreden; de 12 uur van Bathurst. Aan de race op het prachtige Mount Panorama circuit deden 38 GT3- en GT4-bolides mee en de strijd om de overwinning werd pas in de laatste 10 minuten beslist.

Bij het ingaan van de laatste twee uur zat de top 8 nog in dezelfde ronde en dus was er nog van alles mogelijk. Earl Bamber Motorsport, rijdend met een Porsche 911 GT3 R, besloot tijdens de laatste serie pitstops een nieuwe set banden te monteren en kwam daardoor als vijfde terug op de baan.

Vanwege de verloren posities leek Earl Bamber Motorsport geen kans meer te maken op de overwinning, maar dat veranderde toen een KTM GT4-bolide met ruim een half uur op de klok stil kwam te staan op Conrod Straight. De Safety Car werd ingezet om de KTM veilig te kunnen bergen waardoor het hele veld ineen schoof.

Ineens leek de gok van Earl Bamber Motorsport zich uit te betalen en Matt Campbell, die tijdens de pitstop het stuur over had genomen van Dennis Olsen, begon na de herstart aan een opmars. Vanaf de vierde positie werkte Campbell zich naar voren totdat hij met nog 15 minuten te gaan op de tweede positie lag, achter Jake Dennis in de Aston Martin Vantage GT3.

Wat volgde was een geweldig gevecht tussen de Aston Martin en de Porsche, resulterend in een prachtige inhaalactie van Matt Campbell op Jake Dennis. De Porsche-coureur schoof zijn bolide met nog 9 minuten te gaan tussen de Aston Martin en de muur door en claimde met deze beslissende manoeuvre de overwinning.

In de eerste video hieronder vind je korte highlights van de 12 uur van Bathurst. Maar eigenlijk moet je gewoon even de laatste 20 minuten van de race zien!

Video: 12H Bathurst 2019 Highlights

Laatste 20 minuten

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Brabham BT62 Bathurst Lap Record

Brabham BT62 verbreekt Lap Record op Bathurst

1987-ferrari-f40-lM

Wereldberoemde Ferrari F40 LM onder de hamer