in

12H Sebring 2015 kende een dramatische ontknoping

De 12 uur van Sebring is de tweede race van het United Sportscar Championship en misschien wel de zwaarste race voor mens en machine. Het circuit bestaat uit delen van een voormalig luchtmachtbasis en de ondergrond is zo hobbelig dat men weleens zegt ‘als de auto Sebring overleefd dan is de 24 uur van Le Mans een makkie’.

Ondanks dat de race twee weken geleden werd verreden zijn er nu pas highlights van Sebring beschikbaar, en die willen we jullie toch niet onthouden. In de Prototype-klasse waren de LMP2-auto’s niet opgewassen tegen de Daytona Prototypes, alleen de 57-Krohn Racing-Ligier reed de race uit en werd achtste algemeen. De top 5 bestond geheel uit Daytona Prototypes en de race werd gewonnen door het trio João Barbosa, Christian Fittipaldi en Sébastien Bourdais.

In de PC-klasse ging het bij het team van Renger van der Zande al in de opwarmronde mis. Teamgenoot Popow werd van achteren aangereden waarna de diffuser zwaar beschadigt was. In de race werd Popow nog een keer geraakt waarna het Starworks team zelfs zonder diffuser verder moest.

In de GT-klassen was het een en al actie, spanning en drama. In de GTLM leken beide Porsches van het fabrieksteam kans te maken op de zege, maar in het laatste uur kregen beide auto’s problemen waardoor de #3 Corvette van Jan Magnussen, Antonio Garcia en Ryan Briscoe de race won, net als in Daytona.

De GTD-klasse kende zo mogelijk een nog dramatischere ontknoping, helemaal voor de Nederlandse fans. Jeroen Bleekemolen reed in het laatste half uur de sterren van de hemel, van plek vier werkte hij zich op naar plek twee. Met nog tien minuten te gaan nam hij de koppositie zelfs over van Farnbacher die zich verremde. Hiermee leek het Viper-Exchange team de overwinning binnen te slepen, maar twee ronden later begaf de radiateur het waarna de Viper de pits in kwam met een oververhitte motor. Je kunt je voorstellen dat Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen zwaar teleurgesteld waren.

Video: 12H Sebring 2015 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mazda RX-7 crasht Nissan GT-R

Mazda RX-7 crasht Nissan GT-R

Tanner Foust gaat driften in een 900 pk VW Passat

Tanner Foust gaat driften in een 900 pk VW Passat