in

Met 160 km/u geblinddoekt over het circuit van Silverstone

Alfa Romeo ziet de Giulia Quadrifoglio als haar snelste sport sedan ooit. Om dit te bewijzen wil Alfa Romeo, op het circuit van Silverstone het rondenrecord uit 1951 verbeteren. Het rondenrecord staat op naam van Nino Farina met een Alfa 159 in 1 minuut en 44 seconden. Op zich zou het met een Giulia Quadrifoglio niet moeilijk moeten zijn om dat record te verbreken. Daarom wordt er een extra dimensie aan toegevoegd, er zal geblinddoekt over het circuit van Silverstone worden gereden.

Geblinddoekt is misschien niet het juiste woord, de ruiten van de Alfa worden afgeplakt met zwarte folie. Geblinddoekt of in een geblindeerde auto is volgens ons nog wel een verschilletje, maar dat neemt niet weg dat het toch een indrukwekkende prestatie is.

Het hart van de nieuwe Giulia Quadrifoglio is een ultralichte, geheel uit lichtmetaal vervaardigde twinturbo V6-benzinemotor met een blokhoek van 90 graden en een inhoud van 2,9 liter. Deze in nauwe samenwerking met Ferrari ontwikkelde krachtbron levert een vermogen van 510 pk (375 kW) en een koppel van 600 Nm vanaf 2500 tot 5000 t/min.

Video: Met 160 km/h geblinddoekt over Silverstone

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

nextev-nio-ep9-750x420

NextEV Nio EP9 op de Nurburgring

BAC Mono verslaat McLaren P1

BAC Mono verslaat McLaren P1 GTR tijdens track test