in

1969 Fiat Abarth 2000 Scorpione Concept bij Villa d’Este

Een van de bijzonderste concept cars van de 2014 Concorso d’Eleganza Villa d’Este was de 1969 Fiat Abarth 2000 Scorpione concept. Hoewel het geen recente concept is zoals de Maserati Alfieri en de Lamborghini 5-95 Zagato was het een van de publiekstrekkers. De auto komt van de hand van Pininfarina’s design studio, op basis van een Abarth 2000 Sport Spider SE010 chassis werd voor het eerst getoond op de 1970 Brussels Auto Show in België.

De Fiat Abarth 2000 Scorpione wordt aangedreven door een 2.0-liter viercilinder motor die 230 pk produceert bij 8.700 tpm. Het gewicht van de auto is slechts 670 kilogram en als je ernaast staat dan reikt het dak slechts tot je middel, hij is namelijk maar 97 cm hoog. Mede dankzij zijn lage gewicht en geringe luchtweerstand was deze Fiat in staat om een topsnelheid van 275 km/h te halen.

Instappen gaat op een zeer interessante manier, de voorruit klapt namelijk geheel naar voren. Helaas ging de auto nooit in productie en is er slechts één van gemaakt, die behoort tot de collectie van Shiro Kosaka’s. Normaal gesproken alleen te zien in de het Abarth museum nabij Mount Fuji in Japan maar afgelopen weekend in Italië bij Concorso d’Eleganza Villa d’Este. En daar vind je hieronder een uitgebreide video van!

Video: 1969 Fiat Abarth 2000 Scorpione Concept bij Villa d’Este

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Boze man gooit steen naar Aventador

Boze man gooit steen naar Aventador

De Tomaso Pantera GTS vs Pantera SEMA Build

De Tomaso Pantera GTS vs Pantera SEMA Build