in

2013 SRT Viper GTS vs 1997 Dodge Viper GTS

De nieuwe SRT Viper is hot, we hebben hem al voorbij zien komen bij Top Gear, Motor Trend en Jay Leno’s Garage, al verliet de auto bij Jay de garage niet. Autojournalisten over de hele wereld testen inmiddels de nieuwe Amerikaanse supercar en dus komen er steeds meer reviews van de 2013 Viper, waaronder deze review van Car and Driver.

Basem Wasef van Car and Driver zet in deze video de nieuwe SRT Viper naast een Dodge Viper uit 1997. Geen eerlijke vergelijking zul je wellicht denken, maar deze ’97 Dodge Viper GTS is op alle vlakken onder handen genomen. De 8.0-liter V10 levert nu 660 pk in plaats van 450 pk en het koppel is gestegen van 664 Nm naar 785 Nm. Maar dat is nog niet alles, de remmen, ophanging, uitlaat, banden en isolatie zijn allemaal verbeterd.

De SRT Viper en zijn 8.4-liter V10 met 640 pk is een stuk verfijnder dan de oude auto, maar is hij ook sneller op het circuit dan deze getunede Viper? Antwoord op die vraag krijg je in onderstaande video, tot slot de vraag aan jullie: Welke Viper is mooier?

Video: 2013 Viper GTS vs 1997 Viper GTS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi A1 quattro vs Original Audi Quattro

Audi A1 quattro vs Original Audi Quattro

The Sound of a McLaren M8C

The Sound of a McLaren M8C