in

2015 Porsche Cayenne GTS krijgt V6 Twin Turbo

Porsche is druk bezig de GTS-collectie compleet te krijgen, na de Cayman, Boxster en 911 is ook de 2015 Porsche Cayenne van een GTS-badge voorzien.

De meest opvallende wijziging is dat er afscheid is genomen van de atmosferische 4.8-liter V8, er ligt nu een 3.6-liter twin turbo V6-motor onder de kap met 440 pk en 600 Nm koppel. In vergelijking met de oude V8 GTS is het vermogen met 20 pk en 85 Nm koppel gestegen, terwijl het brandstofverbruik daalt met bijna 1-liter per 100 km.

De 2015 Porsche Cayenne GTS gaat van 0 naar 100 km/h  in 5,2 seconden, kiest men voor het Sport Chrono pakket dan ben je 0,1 seconden sneller. De topsnelheid bedraagt ​​262 km/h.
Net als bij de andere GTS-modellen krijgt de Cayenne GTS een nieuw uitlaatsysteem, een verlaagde ophanging en een verfijnd Porsche Active Suspension Management. De grotere remmen moeten deze mastodont in bedwang houden als je stevig in de ankers gaat.

Aan de buitenzijde zien we de kenmerkende GTS-styling, oftewel donkerrode lak, zwarte 20 inch RS Spyder wielen, verbrede wielkasten, gewijzigde sideskirts en een iets gewijzigde voorbumper. Daarnaast zijn enkele onderdelen zwart gespoten zoals de uitlaatdempers en koplamp units.

In onderstaande video zien we Walter Röhrl de nieuwe Cayenne GTS over het circuit boenderen terwijl hij zijn ‘licht bevooroordeelde’ mening geeft.

Video: 2015 Porsche Cayenne GTS Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Studenten raceauto doet 0-100 in 1.78 sec

Studenten raceauto doet 0-100 in 1.78 sec

Na het zien van deze video wil jij ook een Polaris Buggy!

Na het zien van deze video wil jij ook een Polaris Buggy!